11-09-13

INSCHRIJVINGEN 2013-2014

JOEPIE

Bijna is het zover Zondag 15 September doen we overgang.
Graag zouden we bij deze de ouders van de jongste groepen (ribbels tot en met kwiks) willen uitnodigen om deze dag na de chiro (17u) naar ons inschrijvingsmoment te komen.
Samen met een kort woordje uitleg is er de mogelijkheid om uw kind in te schrijven.
Dit zal hooguit een halfuur duren.
De nieuwe leidsters van elke groep (ribbels, speelclub en kwiks) zullen hier aanwezig zijn.
Kan u deze dag niet aanwezig zijn dan heeft u ook nog de kans om op 29september om 17u hiervoor langs te komen.

Wanneer u geen van deze twee datums aanwezig kan zijn neemt u contact op met de leiding van uw dochter, zij zullen dan zelf een afspraak maken om langs te komen.

TOT DAN
De leidingsploeg !

11:29 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

INSCHRIJVINGEN

JOEPIE

Bijna is het zover Zondag 15 September doen we overgang.
Graag zouden we bij deze de ouders van de jongste groepen (ribbels tot en met kwiks) willen uitnodigen om deze dag na de chiro (17u) naar ons inschrijvingsmoment te komen.
Samen met een kort woordje uitleg is er de mogelijkheid om uw kind in te schrijven.
Dit zal hooguit een halfuur duren.
De nieuwe leidsters van elke groep (ribbels, speelclub en kwiks) zullen hier aanwezig zijn.
Kan u deze dag niet aanwezig zijn dan heeft u ook nog de kans om op 29september om 17u hiervoor langs te komen.

Wanneer u geen van deze twee datums aanwezig kan zijn neemt u contact op met de leiding van uw dochter, zij zullen dan zelf een afspraak maken om langs te komen.

TOT DAN
De leidingsploeg !

11:26 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-13

KALENDER SEPTEMBER

JOEPIE TERUG CHIRO IN SEPTEMBER!!

KALENDER SEPTEMBER:
1 september GEEN chiro
8 september Laatste x chiro in oude groep  
15 september overgang chiro 
22 september GEEN chiro (leiding op weekend)
29 september chiro
 

12:39 Gepost door De chiroleiding in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-07-13

Vrijdag 19 juli

Beste chirovrienden, 

Vandaag sprongen de ribbels sportief uit hun bedje. De leidsters waren omgetoverd tot echte sportcoaches voor de LOLympische spelen. Ze kleurden vrolijk de olympische ringen door speer te werpen met een satéstokje. Ze tennisten met een vliegenmepper en pindanoten, ze deden limbo in plaats van hoogspringen. Ook estaffette spelen konden niet ontbreken. 's Avonds kwam een zotte poetsvrouw de leden entertainen met een leuke quiz. 

De speelclubbers haalden hun kwiekste dansbeentjes al boven. Ze zijn zich aan het voorbereiden op de bonte avond. In de namiddag gingen de leden zwemmen in een groot meer: de Woutersbron. Na het zwemmen was het tijd voor onstpanning. De leden verwenden elkaar. Alle massagetechnieken en verschillende maskertjes werden bovengehaald. 

De kwiks oefenden in de voormiddag ook voor de bonte avond. In de namiddag trokken ze naar Hawaii. Ze moesten materiaal verdienen om een bloemenkrans en fruitsatés te maken. 's Avonds tijdens het feestje voor alle jarigen, werden de fruitsaté's dan heerlijk op gesmuld. Er werd ook genoten van heerlijke coctails. 

In de voormiddag werden de tippers echte artiesten. Ze scoorden een echte hit, en wilden graag op zo veel mogelijk radiozenders komen. In de namiddag oefenden de tippers voor de bonte avond. De leden werden 's avonds croissantjes, stokbroden, donuts of taarten. Wat een leuke en originele verkleedkleren hadden ze aan. Ze speelden een super mega cool bakkersspel. 

De tiptiens en de aspiranten zijn vandaag vertrokken op weekend. Alles is vlot verlopen en ze zijn goed aangekomen in Leuven. 

We genieten met volle teugen van dit schitterend bivak. We naderen het einde, maar daar denken we nog even niet aan. Voor velen is het bivak veel te kort!! 


Mag ik jullie er nog vriendelijk aan helpen denken dat er vele helpers nodig zijn op 21 juli. Deze zijn welkom vanaf 8u.  Indien u niet komt helpen, bent u welkom vanaf 9u30. Tot snel!!

01:30 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-07-13

Donderdag 18 juli

Het verslag van vandaag volgt zeker en vast nog. 
Om de sfeer van de kampplaats op te snuiven kan je wel foto's bekijken op de facebookpagina of op google+.

Tot morgen! 

01:52 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-13

Woensdag 17 juli 2013

Dag thuisblijvers!

Vandaag was weer een zalige dag: lekker zwoel weertje (gelukkig veel wolken, dus da's een meevaller) en ... de aspi's namen het in de namiddag over van de leidsters! 

In de voormiddag liep alles nog z'n gewone gangetje. De ribbels  gingen deze voormiddag op regenboogtocht. Elk stukje van de tocht moest op een andere manier afgelegd worden en zo konden ze alle kleuren van de regenboog verdienen. Mooi hoor! In de namiddag hielden ze Disney-dag. Ariël was op het droge beland en alleen als ze zélf een Disneyfiguurtje werden, konden ze ervoor zorgen dat Ariël weer diep in de zee kon zwemmen. Deze avond deden ze wasjes en kropen ze lekker vroeg hun bedje in terwijl de leidsters het verhaaltje van de zeemeermin voorlazen. 

De speelclubbers versierden in de voormiddag cupcakes (hmmm!). In de namiddag gingen ze samen met de aspi's op zoek naar hun vieruurtje. Een dief had hun bananen gestolen en verstopt! Via allerlei spelletjes en opdrachten verzamelden ze tips en ja hoor, gevonden! Deze avond kregen ze hun gewone leidsters terug en bouwden ze een heus feestje!

Creativiteit alom deze voormiddag bij de kwiks. Ze knutselden zelf kersenpitkussentjes. Gedaan met koude voeten en stijve nekken in de winter! Deze namiddag beleefden ze met de aspiranten hoe het is om een man te zijn. Ze moesten zich 'scheren' met scheerschuim, zetten de vuilniszakken en het afval buiten enzovoort. 's Avonds keken ze gezellig een film: de leeuwenkoning II!

Ook de tippers haalden hun creatiefste kant naar boven. Ze maakten gepersonaliseerde pennen met fimo-klei. En het resultaat mag er zijn! De aspiranten speelden met hen een soort van 24-urenspel: op elk uur van de dag speelden ze een bijbehorend spelletje. Deze avond maakten ze tijd om zich te verwennen. Zalig! En een weetje: de tippers kregen leidster Fiene zover dat ze haar haren mochten stijlen!

In de voormiddag maakten de tiptiens hun zelfportretten af. Ze zijn echt heel mooi geworden! 's Namiddags trokken ze er met de fiets op uit om zichzelf te trakteren op een lekker ijsje. Topper bij dit weer! Daarna oefenden ze al ijverig voor de bonte avond. Deze avond was het Ladies at the Movies: in hun beste kleren mochten ze op groot scherm een romantische komedie zien, mét gezichtsmaskers, een tombola, lekkere hapjes en een drankje.

Voor de aspiranten was het behalve leiding-dag in de namiddag ook quizdag! In de voormiddag streden ze voor de slimste aspi en 's avonds waren ze te gast in De Neus van Pinokkio. Het was spannend, want de twee wijsmakers kwam allebei erg geloofwaardig over. Moeilijk, maar leuk! Zo zie je maar, zelfs de oudste leden kunnen we nog dingen wijsmaken! 

Ziezo, dat was het voor vandaag!

Foto's volgen op facebook en Google + later op de avond.

 

Heeeel veel zonnige groetjes!

De leiding

00:50 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-07-13

Dinsdag 16 juli

Hallo allemaal,

vandaag zitten we al over de helft van ons bivak, wat gaat de tijd toch snel! 

De ribbels speelden in de voormiddag een reuze ganzenbordspel, waarbij de waterspelletjes uiteraard niet konden ontbreken. Bij het warme weer was deze verfrissing meer dan welkom! In de namiddag streden ze voor de titel van miss Ribbel. Dat ze zichzelf mochten opkleden en opmaken vonden ze allemaal heel geweldig. Maar op de catwalk lopen was toch wel het hoogtepunt van deze missverkiezing!

De speelclub knutselden in de voormiddag hun eigen luchtballon met papier maché. Deze hebben ze naar hartelust geverfd en versierd. Ook speelden ze waterspelletjes. De ribbels leken niet de enigen te zijn die verfrissing nodig hadden! 

De kwiks werden deze morgen al vroeg gewekt. Ze vertrokken op dauwtrip en zochten zelf de weg terug naar de kampplaats aan de hand van verschillende tochttechnieken. Wat een avontuur! In de namiddag doorliepen ze in vogelvlucht alle afdelingen en speelden ze toepasselijke spelletjes. Bij de ribbels leerden ze bijvoorbeeld samenwerken, bij de speelclub werd het accent gelegd op het stoer zijn, enzovoort.

Het doel van de tippers was vandaag om zoveel mogelijk kilo's bij te komen. Ze speelden dikke chocolade trivial en een watercantus, waarbij ze zoveel mogelijk pipi moesten verzamelen. De leiding maakte hierover een mopje, maar had niet gedacht dat de leden dit serieus gingen nemen. Gevolg: niet alleen pipi in de emmer! Het winnend groepje is maar liefst zes kilo bijgekomen! 

De tiptiens schilderden zichzelf op een canvasdoek met behulp van een zwart-wit foto. De resultaten mogen er zeker wezen! In de namiddag  deden ze een combinatie van Scheire en de schepping en de neus van pinokkio. Dit vonden de leden een zeer geslaagde activiteit! Benieuwd of de leiding hen veel heeft kunnen wijsmaken...

Onze oudste leden streden in de voormiddag voor caloriëen. Ze daagden elkaar uit voor etenswaren en probeerden aan zoveel mogelijk caloriëen te geraken. Het namiddagspel was zeer spannend. Het doel ervan was om de verstopte klokken en wekkers uit te schakelen vooraleer deze afgingen. Dit deden ze door tips te linken aan een plattegrond van de kampplaats. Leuk detail is dat alle tips verstopt zaten in ijsblokken die ze eerst nog moesten smelten.

's Avonds was het voor alle leden feest. Eindelijk die lang verwachte leidingsshow! De leiding heeft weer het beste van zichzelf gegeven om er een geslaagde avond van te maken. Moe maar voldaan kropen alle leden hun bedje in.

Slaapwel en tot morgen!

01:55 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |