13-07-15

KAMPNIEUWS

Hallo liefste ouders en chirovrienden !

 

Alvast ons jaarlijkse excuses : het internet is niet wat het moet zijn! 
Maar we roeien met de riemen die we hebben.
Foto's gaan jullie op deze blog niet vinden.. Daarvoor verwijs ik jullie door naar de facebookpagina : "Chiromeisjes Overpelt-Centrum" HAVE FUN.

Maar nu tijd voor kampnieuws :

De ribbels

Het zijn genieters onze ribbeltjes, ze hebben al enorm goed kunnen genieten van het echte 'bivakleven'. 
De elfde juli begonnen ze meteen met het spel 'geef er een draai aan..' en maakte kennis met hun beloningssysteem. Een echte goedgevulde kralenketting krijgen is hun doel op 21 juli. 12 Juli begonnen ze de ochtend met het spel 'baas in eigen kamp'.. Jullie kunnen je al voorstellen wat dat geeft denken we. En 's middags moesten ze erachter komen wie de mol was.. en dat in MOL, MOEILIJK dus. Die avond genoten ze van een sluiptocht in de Molse kampomgeving. Deze ochtend begon de dag met een 150 minutenspel.. Elke minuut was goed gevuld, ze hebben hun dus niet kunnen vervelen. 's Middags maakte ze kennis met de 'world clock' en alles wat daarbij hoort. (Om in thema te blijven) En vanavond doen ze times-up (spelletje met uitbeelden, woordjes raden, ..) De kans dat ze de klok niet meer kunnen zien als ze thuis zijn is dus vrij groot! Bij deze een waarschuwing!

De speelclub

De speelclub begon 11 juli met het uitleggen van de regeltjes op kamp. Ze begonnen hierbij aan hun beloningssysteem. Na elke platte rust kunnen ze eendjes vangen en zo hun beloning verkrijgen. De volgende dag begonnen ze als echte prinsessen aan hun 'frozen dag'.. Heeeeeel leuk om te zien hoe mooi deze meisjes allemaal waren. Ze moesten van winter naar zomer gaan! 's Avonds genoten zij van ladies@themovies met alles erop en eraan. Inclusies een frozen goodie bag! (het zijn madammen!!) Ook deden ze k3 kan het en konden hier hun grootste wensen laten uitkomen! Deze middag maakte ze een mannetje met papier en behanglijm.. Mooie resultaten! Vanavond vieren ze feest voor alle jarigen tijdens het hele kamp. Met tiramisu en krijgen de kans hun kamer heeeel mooi te versieren!


De kwiks

De kwikkies hebben ook al een druk programma voor de boeg. Zij gingen gisteren volledig terug in de tijd.. Met oude chirokleren begonnen ze aan spelletjes van in de 'chiro jaren stelletjes' Tof om te zien! Daarna begonnen ze aan hun zoektocht naar Wally.. want tiens, waar is wally? 's Avonds een echte celeberty bingo met alles erop en eraan! Vandaag begonnen ze de dag met een knutselactiviteit .. ze maakte pinata's voor het feest dat eraan komt! Deze middag deden ze een regenactiviteitje.. Ze moesten zo snel mogelijk zoeken naar ' de bom ' Deze avond doen zij lekker gezellig een filmavondje! 
Zo zie je maar ook de kwikkies genieten er volop van! 

De tippers

S’ avonds deden we ‘Versier je Tent’. Ze streden in twee groepen om zo veel mogelijk spulletjes te verdienen om hun tent te versieren.

 

In de voormiddag speelden we het festivalspel. In kleine groepjes organiseerde ze een mini festival maar eerst moesten ze bewijzen dat ze echte festivalgangers zijn.In de namiddag kropen ze in de huid van de Minions. De Minions moesten Gru de super schurk helpen om een misdaad te begaan, anders zou hij zakken op de grote schurken lijst. We keken telkens eerst naar een Minions mini filmpje en deden bijhorende opdrachten om materiaal te verdienen waarmee ze het beveiligingssysteem van het museum konden ontwijken. Op die manier stolen ze de super dure kroon en bleef Gru op de eerste plaats van de super-schurken-lijst staan.’s avonds losten de Tippers het mysterie op van de kleine Lily. Lily zat bij een carjacking nog op de achterbank van de auto. Als echte Witse inspecteurs kwamen ze beetje bij beetje bij de juiste dader uit. Nadien keken ze gezellig met z’n allen naar de Witse aflevering in de tent.Vandaag spelen de Tippers het 12-uren spel. Elk uur beslist het lot wat hun bezigheid zal zijn. Het lot ligt deze keer in de handen (pootjes) van ons konijn Fons (Dievanons). Fons kiest voor ons of we gaan eten, chillen, Quizzen, spelen of knutselen.  

De tiptiens

Werden 12 juli wakker zonder leiding? HUH TIENS ??? zij vertrokken meteen richtin antwerpen voor hun 'color run' weekend. Een sportief weekend dus. Die avond genoten ze van een bijhorend color run feest! Daarna deden ze een snapchat tramspel met allemaal opdrachtjes. En zijn intussen terug aangekomen op de kampplaats. Moe maar voldaan!

De aspiranten

Begonnen hun avond met een nep weekend. Met hun chill kleren aan vertrokken ze het hoekje om. Zij sliepen de eerste nacht in camping tentjes zo'n 10 meter van hun eigen tent. Tijdens het afro latino spel (we maakte een mini afro latino festival) kregen ze elk 2 opdrachten 'ijsbrekertjes' en moesten deze doen om het 'ijs te breken' het werd een gezellige eerste avond. De volgende dag begonnen ze met het spel 'is er wifi in tahiti' En daar hebben ze betere wifi dan in Mol! :) 
Ook hebben ze geknutseld (maakte hun eigen coole tshirts). Ze genoten 's avonds van een ontspannend voetbadje en aten in hun pyjama. Vandaag deden ze het 'opbouw spel' het lot besliste wat ze moesten opbouwen. Ze kregen hiervoor een eigen budget. Het werd een regendouche en zweethut, perfect dus! :) 

De koks

Kregen gisteren een suprise party! Ze werden door de leiding bedankt voor hun kookwerk en het heeeeeerlijk kookwerk dat ze nog zullen leveren. Nu al genieten we met volle teugen van hun kooktalenten. 
Jullie gaan jullie best moeten doen beter te koken als de kids terug thuis komen !

 

ZO ! dit was het kampnieuws, tot over een dag, of twee, of .. 
Foto's en korte berichtjes zien jullie op facebook!
TOT SNEL !

Groetjes!!!!

 

18:48 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-15

MOOI WEER DUS WATERSPELLETJES

Liefste ouders van de speelclub en kwiks

 

Het zal zondag mooi weer zijn dus TIJD VOOR WATERSPELLETJES! JOEPIE
Gelieve jullie dochtertjes extra kleertjes mee te geven, zodat ze na afloop van de spelletjes droge kleren kunnen aandoen!

Vele groetjes
De leiding en tot zondag!

09:42 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-15

CHIRO

Morgen 24/05 = CHIRO , JOEPIE

11:38 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-15

KAMP INSCHRIJVINGEN

Dag lieve ouders en leden,

Met de Non Stop nog vers in de spieren denken wij als leidingsploeg toch al aan de volgende schitterende uitdaging, namelijk het bivak! Hiervoor zijn de voorbereidingen al begonnen en dat wil ook zeggen dat de inschrijvingen er aan komen. Dit jaar houden wij ook weer een inschrijf receptie. Dat wil zeggen dat de vier jongste groepen worden uitgenodigd, samen met de ouders om hun kind te komen inschrijven met een drankje en de nodige uitleg. Hiervoor zijn twee data voorzien. Indien belet, gelieve dit te laten weten aan de leidsters van de groep. Op die manier kan er nog een andere afspraak gemaakt worden om jullie dochter in te schrijven.

WANNEER? ZATERDAG 25 APRIL OM 18.30 UUR EN ZONDAG 3 MEI OM 13.00 EN 17.00 UUR
WAAR? CHIROBOUW
VOOR WIE? RIBBELS, SPEELCLUB, KWIKS, TIPPERS, TIPTIENS

Contactgegevens indien belet:
Ribbels: Marieke 0479 17 12 24
Speelclub: Lisa 0494 31 99 71 
Kwiks: Dorien 0498 36 15 57 
Tippers: Jolien 0477 42 61 28
Tiptiens: Kaatje 0475 40 24 55

VERGEET ZEKER HET BOEKJE VAN DE MUTUALITEIT EN IDENTITEITSKAART NIET! Knipoogcheques zijn ook altijd welkom als betaling!

Hopelijk tot dan! 
Liefs
De leidingsploeg

12:11 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-15

GROEPSUITSTAP IDENTITEITSKAART/KIDS ID

Beste

 

Iedereen die mee op groepsuitstap gaat :
Vergeet ook jullie KIDS ID/IDENTITEITSKAART NIET OF EEN KOPIETJE :)

 

GROETJES

21:07 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-03-15

GROEPSUITSTAP 26-04-2015

Beste Chirojongens en –meisjes

Wij lieten jullie al weten dat onze groepsuitstap zou doorgaan op 26 april. Vandaag maken wij bekend dat dit uitstapje zal doorgaan naar het pretpark de ‘Valkenier’. Wij zouden naar dit pretpark gaan met de bus, daarom vragen we van iedereen dat zij ten laatste om 8.45uur aanwezig zijn op de parking (vooraan) van ’t Pelterke. Om 9.00uur zullen onze bussen vertrekken.  Wij zouden terug in Overpelt (parking t’ Pelterke) zijn om 17.00uur. Voor dit uitstapje vragen wij per kind een bedrag van 20EUR in dit bedrag zit het vervoer, ticket en een warme maaltijd. Een lunchpakket is dus niet nodig, extra drinken is aangeraden.
- Kan u dit bedrag van 20EUR niet betalen, om welke reden dan ook. Neem contact op met ons en wij zorgen (discreet) dat uw kind desondanks toch mee kan op uitstap.-
Wat moet u doen om uw kind in te schrijven:
Ten laatste op 12 april het inschrijfstrookje hieronder invullen en binnenbrengen met 20EUR (wanneer u op 12/04 niet naar de chiro kan komen mag dit binnengebracht worden bij Joke Rens lindelsebaan 41, Overpelt voor de meisjes en voor de jongens bij Steven Schildermans  Neuserdijk 19, Overpelt) Bij deze inschrijven zouden we per kind nog een blad moeten ontvangen (ondertekend) met ‘toestemming buitenland minderjarigen’ dat je kan afhalen op de gemeente. Dit omdat het pretpark in Nederland ligt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Dit strookje met gepast geld en brief van de gemeente binnenbrengen voor of op 12 april)
Naam van het kind :
Afdeling van het kind:
Opmerkingen: 

12:06 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-15

NOG 1 KEER CHIRO TOT VIJF UUR

In tegenstelling tot wat ik daarnet schreef : VANDAAG 22/03 nog een laatste x chiro tot half vijf!

+ Op 12 April geven wij met veel plezier WEL chiro

10:25 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |