18-07-16

Blogpost nummer 3 (dag 6 & 7, 16 en 17 juli)

RIBBELS
Zaterdag 16 juli:
Voormiddag: de ribbels moesten de burgemeester van Essen helpen, hij wil nieuwe moderne huizen in zijn stad, aan de hand van spelletjes konden ze kamers verdienen voor op hun huis te plakken.

Namiddag: de ribbels kregen een onrustwekkende brief van de prinsessen van prinsessia, de grote boze wolf had hen meegenomen! Aan de ribbels werd gevraagd of ze de prinsessen wouden helpen om terug vrij te komen, natuurlijk lukte het hen en konden de prinsessen ontsnappen!

Avond: deze avond kwam de oud- leiding ons een bezoekje brengen en ze hadden weer een knallend spel in elkaar gestoken, ze deden met z’n allen spelletjes om Dory te vinden.

Zondag 17 juli:
Voormiddag: we trokken deze voormiddag onze dansschoenen aan en we dansten met alle Chiromeisjes, de ribbels hebben bewezen dat ze al helemaal mee zijn met de volksdansen.

Namiddag: deze middag was het lekker warm dus ideaal weer voor wat waterspelletjes, de afkoeling deed de ribbels super goed!

Avond: vanavond werden de ribbels verwend door een leuke film van K3 en de kattenprins, al zag de leiding niet veel van de film

SPEELCLUB
16 juli:
Deze dag was voor de speelclub een echte SUPERdag door een echte superheldentraining waren de speelclubbers op het einde van de voormiddag allemaal superhelden. Na de middag werd er een supermemory gespeeld. Wanneer ze 2 dezelfde kaartjes omdraaiden van een bepaalde superheld, moesten ze een bijhorend spel spelen. ’s Avonds ging elke groep en dus ook de speelclub, samen met de oud-leiding op zoek naar Dory. Er werden heel wat spelletjes gespeel in verband met de zee en uiteindelijk is Dory gevonden!
17juli:
ons jaarlijks ritueel zette zich ook dit jaar weer voort: volksdansen op zondagvoormiddag. We hebben ons allemaal goed gegeven en lieten onze beste dansmoves zien om de achtergronddanseressen van K3 te worden.
De namidag gebruikten de speelclubbers om eens lekker te koken. We maakten heerlijke marshmellowballerina’s en versierden stukjes fruit. Deze konden ze daarna lekker opsmullen als vieruurtje.

KWIKS:
16 juli:
Vandaag was het een vettige dag. We begonnen veilig met verf en eindigden met ons haar vol ei, bloem, eieren,… Kortom: ‘hoe vettiger, hoe prettiger’ gelde wel vandaag! ’s Avonds kwam de oudleiding een bezoekje brengen en deden we een spel met z’n allen.
17 juli:
We hebben de dag al swingend ingezet met volksdansen. In de namiddag deden we waterspelletjes. Na alle nattigheid maakten we ’s avonds een wandeling tijdens een leuke dropping.

TIPPERS:
Beste ouders 16 juli in de voormiddag werd er aan de tippers gevraagd om zoch voor een voormiddag in te leven in de rol van 'tienermoeder'. Aan de hand van spelletjes konden ze vermijden om noh meer nakomelingen te krijgen. Na het middageten hebben de tippers een kookactiviteit gedaan. Ze werden in. 3 groepjes verdeeld. Het eerste groepje mocht brownies maken, het tweede groepje mocht fruitspiesjes bereiden en het derde groepje maakte pralines. 's Avonds kwam de oud-leiding een bezoekje brengen 17 juli: in de voormiddag deden de tippers net als alle andere groepen mee aan het volksdansen. In de namiddag werden de tippers lekker vuil gemaakt door de leiding en door elkaar bij de vettige spelletjes. Aangezien de tippers allemaal een beetje moe gespeeld waren, hielden we een gezellige film/meiden avond.

TIPTIENS:
16 juli:
De tweede dag van het weekend begon heel op het gemak voor de tiptiens. Ze sliepen uit en aten spek met ei. Daarna speelden ze een stadspel en aten een smoske. Daarna leerden ze Gent kennen door het monumentenspel. Nadien vertrokken ze terug naar Essen en sloten de dag af met een rustig avondspel.
17 juli:
Tijdens de vettige spelletjes was er veel plezier. Er werd met mayonaise, knoflook,… gespeeld en naderhand deden ze een groot voedselgevecht met de restjes van de rijst en puree van de dagen voordien. ’s Avonds deden ze wat rustige spelletjes in de tent.
ASPI’s:
16 juli:
Naaw, de aspi’s zijn even gezellig in Amsterdam. Maar de Chiro kennen ze hier niet, hier noemt men dit padvinders, en nee wij verkopen geen koekjes. Na een tof spel in de stad gaat het met de trein en de fiets terug richting Essen.

17 juli:
Na wat sport bij het volksdansen zijn we het SIMS-spel gaan spelen. gelukkig hebben de aspi's hun sim in leven kunnen houden. 's avonds hebben we gestreden voor verschillende badges.

En vandaag - 18 juli- Genieten we met z'n allen van een heeeerlijk dagje aan het zwembad want we zijn op GROEPSUITSTAP. wat een geluk met het weer....

17:17 Gepost door De chiroleiding in Kamp 2016 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-16

Blogpost nummer 2 (dag 3 & 4, 13 en 14 juli)

Ribbels:

13 juli:
De Ribbeltjes werden op deze dag wakker als baby’s. Doorheen de dag moesten ze allerlei opdrachten doen, wanneer ze de opdrachten goed volbrachten konden ze weer wat groeien. Zo waren ze op het einde van de namiddag opgegroeid tot echte omaatjes.
’s Avonds speelden ze met z’n allen een ribbelquiz. De ribbeltjes wisten zoooo veel dat ze eigenlijk allemaal echte kampioenen waren.

14 juli:
In de voormiddag maakten de ribbeltjes heerlijk ruikende bruisballen. Ze kunnen dus na dit bruisende bivak heerlijk genieten van een badje.
Na de middag was het voor iedereen wisseldag. Dit houdt in dat de ribbeltjes voor één namiddag andere leidsters kregen. Ze hebben samen met leidsters Lieze, Marieke en Rani een leuk kleurenspel gespeeld. ’s Avonds genoten de ribbels net als alle andere leden van een mooie show van hun idolen (de leidsters
J )

 

Speelclub:

13juli

Vandaag stonden de speelclubbers op als echte dieven en bandieten. Ze moesten enkele landen doorkruisen om drugs te gaan dealen in New York, maar dit ging natuurlijk niet zomaar… Bij elk land moesten ze langs een controlepost waar ze een battle moesten doen om extra drugs mee te kunnen nemen naar New York. Ook kregen ze extra steeltijd om drugs van elkaar te stelen. Doordat de regenwolken weer tevoorschijn kwamen, gingen we op tijd naar de kamer om de voormiddag even af te ronden met een luisterverhaal.
’s middag smulden we van de heerlijke pannenkoeken. In de namiddag werkten we nog een beetje rond onze gevoelensmeter aan de hand een spel in het thema van de film ‘inside out’. De speelclubbers gingen op zoek naar de emoties die in het gebouw verstopt hingen. Bij elke emotie hoorden enkele stellingen en opdrachten die we in groepjes bespraken/uitvoerden. Daarna uitten onze dramaqueens zich nog even tijdens het maken van een sprookjestoneeltje (wat eigenlijk nog bij het spel van gisteren hoorde
J)
We maakten er nog een gezellige avond van met gezelschapsspelletjes. De meisjes kregen ook nog even wat meer tijd om brieven te schrijven, want dit komt er tijdens de platterust niet altijd van (met al die snurkers…
J).

14 juli

Toen de speelclubbers ’s ochtends klaar stonden om op tocht te vertrekken naar het bos begon het opeens erg hard te regenen. Ze zijn dan toch maar niet vertrokken en maakten er een gezellige filmvoormiddag van in hun eigen lokaal. Na de middag kregen ook de speelclubbers andere leidsters. Ze speelden samen met Emma, Eva J en Sofie een leuk seizoenenspel.
’s Avonds werden ze uitgenodigd om naar de coole leidingsshow te gaan kijken…

Kwiks

13 juli:

In de voormiddag hadden de kwiks een knutselactiviteit. Ze maakten per 2 een Mariokart uit kartonnen dozen. Deze auto kwam goed van pas voor het namiddagspel. Ze mochten zich daarbovenop ook nog eens leuk verkleden als Mario en Luigi, zo konden ze zich volledig inleven in het spel.

14 juli:

Vandaag was de dag dat de kwiks mochten koken. Ze hebben ze bereidden voor iedereen, inclusief de koks, heerlijke smosjes ( en het heeft zéker gesmaakt! ). Ook voor zichzelf kookten ze nog wat andere lekkere dingen ( cakepops,…)
Na de middag kregen de kwiks ook andere leidsters, voor hen waren dit Lene, Sarah en Fien. Ze gingen met z’n allen op zoek naar de ouders van Dory (uit de film ‘finding Dory’).

Tippers

13 juli:

Voor het middageten speelden de tippers het grote reclamespel. Ze moesten een leuk reclamespotje in elkaar steken en ondervonden op allerlei manieren welke soorten reclame er allemaal zijn.
’s Namiddags speelden ze het trouwspel. Omdat ze zo verliefd waren hingen ze heel de namiddag per 2 aan elkaar, dit bemoeilijkte de spelletjes natuurlijk… Het duo dat de meeste opdrachten gewonnen had werd door de leidsters verklaard als man en vrouw. De huwelijksceremonie ging door aan de kerk van Essen. ’s Avonds kregen de Tippes tijd om samen met de speelclubbers spelletjes te spelen of een briefje naar het thuisfront te schrijven.

14 juli:

Voor de wisselnamiddag speelden de tippers nog even een spel met hun eigen leidsters. Ze werden in 2 teams verdeeld en in elk team zat 1 mol die het spel moest saboteren… Het team dat als eerste de mol kon achterhalen, won. Samen met Anse en Mariska gingen de tippers in de namiddag naar ’t stad J (Essen)  om een stadsspel te doen.
Ook de tippers waren uigenodigd om naar de leidinsshow te gaan kijken, wat een spektakel!
J

Tiptiens

13 juli:

Op deze toch wel regenachtige dag gingen de tiptiens op zoek naar hun ‘perfect match’. Ze speelden een ‘Temptation Island spel’. Na de middag waren ze echte Italianen en verdienden hun ingrediënten voor een heerlijke tiramisu te maken.


14 juli:

Ook de Tiptiens begonnen deze dag met het zoeken van de mol in hun groep. Ze waren erg enthousiast over het spel en hebben de mol dan ook kunnen ontmaskeren.
Ina en Katelijne kregen voor deze namiddag het blauwe fluitje (afdelingskleur van de tiptiens) rond hun nek en deden een grote vreetquiz. De overgebleven pannenkoeken van de dag ervoor moesten ze zo snel mogelijk proberen te verorberen. Hoe meer quizvragen ze juist hadden, hoe meer seconden ze kregen om te eten.
Ook tiptiens zagen ’s avonds de leiding stralen tijdens de leidingsshow.

Aspi’s

Aangezien de Aspi’s op weekend vertrokken voor dat we deze blog begonnen te schrijven, weten we enkel dat ze op 13 juli het spel ‘wie is de Pineut?’ hebben gespeeld en in namiddag op tocht zijn geweest. 14 juli speelden ze een gokspel in de voormiddag. In de namiddag kregen zij Anouck, Eva M en Britt als leidsters. Zij maakten samen heerlijke moelleux na dat ze hun ingrediënten op een actieve manier hadden verdient.

Na dit gelezen te hebben, hopen we dat jullie nu weer wat meer up to date zijn over het hele bivakgebeuren! 
Vele zonnige groetjes! 

16:03 Gepost door De chiroleiding in Kamp 2016 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-07-16

Kamp dag 1 & 2 (11 en 12 juli 2016)

RIBBELS

De Ribbels begonnen hun eerste kampdag met het grote prinsessenspel. Van Uwe Hoogheid kregen ze een brief dat ze naar het prinsessenbal mochten komen als ze alle bijgeboegde opdrachten volbracht hadden.

Na deze voormiddag vol prinsessenplezier speelden de Ribbels 1 tegen allen, zo konden ze echt bewijzen dat ze niet alleen in team goed kunnen spelen maar ook hun mannetje (euh.. vrouwtje) alleen kunnen staan. 

Om de dag wat stoerder af te sluiten deden de Ribbels het grote strijdspel waarin ze elkaar uitdaagden om tegen elkaar te battelen.

Zo konden deze stoere prinsessen deze eerste volledige kampdag mooi afsluiten.

SPEELCLUB

11 juli: na een dikke kus en een dikke knuffel van de mama's en papa's konden de speelclubbers het bivak op een leuke maar rustige manier beginnen. Ze deden een klein kringgesprekje en deelden de mooie kamp T-shirten uit. Daarna kregen alle meisjes een kampdagboekje dat ze zelf mochten versieren. Dus mama's en papa's: geen nood als je niet alles op de blog kan terugvinden... jullie dochters gaan jullie zeker en vast nog veel weten te vertellen.

12 juli: vandaag gingen de speelclubbers naar het Sprookjesbos. In de voormiddag moesten ze snoepjes stelen van de boze heks uit het verhaal van Hans en Grietje. Gelukkig konden ze allemaal met een zakje vol snoepjes naar de kampplaats keren, want daar mochten de speelclubbers hun eigen peperkoekenhuisje versieren (en daarna natuurlijk ook opeten...) Nadat dat ze heerlijk van hun peperkoekenhuisje hadden gesmuld, hielpen ze de vergeetachtige Sprookjesboom om alle sprookjes weer juist te herinneren (want Roodkapje hoort toch niet op de toren van Rapunzel te staan?) 

Na het heerlijke avondmaal oefenden ze met de rest van de Chiro meisjes voor het eerst een stukje van de kampdans. Daarna namen ze nog even de tijd om met z'n allen een gevoelensmeter te maken. Dit houdt in dat elke speelclubber iedere avond haar wasknijper mag hangen bij hun gevoel over de dag. Zo kan iedereen 's avonds even haar hart luchten. 

KWIKS

11 juli: de eerste avond van het bivak gebruikten de kwiks om hun tent om te toveren tot een echt tienerparadijs. Ze moesten samenwerken om alle tentaccesoires te verdienen.

12 juli: in de voormiddag gingen de kwiks op zoek naar hun 'match' met een bekende Vlaming. Ze leerden de perfecte partner te zijn en zo de BV te strikken. In de namiddag viel de activiteit jammer genoeg letterlijk in het water (wat een stortbui...) Daarom hielden ze met z'n allen een gezellige filmnamiddag in de eerder versierde kwikstent. 's Avonds was het weer gelukkig terug beter en konden de kwiks hun energie loslaten in het bos, waar ze een spannend spel speelden.

TIPPERS

11 juli: de tippers hadden 100 kilometer in de benen, dat voelde ze de eerste kampdag dan ook al te goed. Doordat de vermoeidheid dan ook best voelbaar was hebben de tippers er een rustig avondje van gemaakt. Ze mochten de tent een beetje versieren en zijn zich ook vroeg gaan klaarmaken om te gaan slapen 

12 juli: de tippers ontwaakten in een tent vol zonnestralen. Na een stevig ontbijt kwamen ze terecht in de wereld van een dictator. In deze harde wereld leerden de tippers samenwerken en merkten ze hoe sterk ze als groep in hun schoenen staan. Het spel werd verdergezet in het bos, maar daar duurde de pret niet zo lang... Door het slechte weer trokken de tippers terug naar de kampplaats. Maar het slechte weer bedierf de sfeer bij de tippers niet. Ze speelden in de namiddag de kauwgomballen quiz. Die kaken zullen nog even blijven kraken (hihi). 's Avonds werd er nog een prinsessenavond georganiseerd met de nodige Champagne (kinderchampagne weliswaar) en een aantal lekkere versnaperingen. 

TIPTIENS

11 juli: net zoals de tippers hadden de tiptiens ook 100 kilometer in de beentjes, maar zij sloten hun avond op een andere manier af. De tiptiens speelden namelijk nog een zo actief mogelijk potje honkbal. 

12 juli: de leden werden al vroeg gewekt door hun leidsters, met als boodschap om snel hun rugzak te maken om "op weekend te vertrekken." Hun rugzakken werden op voorhand nog even gewogen, ook al wisten de tiptiens toen nog niet waarom. Ze vertrokken met de fiets richting de kerk van Essen, en daar stopte "het weekend" al de tiptiens. De leiding had de tiptiens in de maling genomen, maar de rugzakken kwamen wel goed van pas voor hun rugzakkenspel (fopje flauw mopje). Door spelen met hun groep te winnen konden ze gewicht overladen in iemand anders haar rugzak. 

Ook het slechte weer speelde parten bij de activiteit van de tiptiens. Hierdoor hebben ze wel een andere mega coole activiteit kunnen doen. De tiptiens werden in een lokaal gezet waar ze niet zomaar uit konden. Aan de hand van verschillende voorwerpen en tips moesten ze proberen hun weg uit het lokaal te zoeken. 's Avonds hielden de tiptiens het een beetje rustig en toverden ze een deeltje van de eetzaal even om tot een kunst atelier. Ze beschilderden witte porseleinene mokjes en borden met porseleinenverf. Mooi resultaat gegarandeerd!

ASPIRANTEN

12 juli: in de voormiddag lieten de aspiranten hun hersenen werken tijdens het vervolg van het paranoia spel dat de avond ervoor al in gang werd gezet. Dit ging bij de ene al vlotter als bij de andere... na de middag vertrokken de aspi's op tocht. Aan de hand van verschillende tochttechnieken maakten de aspiranten een stevige wandeling van 10 kilometer. Ondanks dat het een beetje uitgelopen was, bleef het enthousiasme aanwezig. Ze sloten de toch wel vermoeiende dag af met een leuke 'high school musical quiz'. Al waren de leidsters misschien de grootste fans, toch hebben ook de leden nog wat nostalgische momenten kunnen bovenhalen. 

Zo, dit is al een eerste berichtje vanuit het gezellige Essen. Er volgen nog meer leuke verhalen, maar zoals jullie weten niet altijd even snel... we gaan proberen om zo snel mogelijk wat foto's te posten maar aangezien we alles via mobiel netwerk op onze gsm moeten doen is dit niet zo gemakkelijk.

Vele Chiro groetjes van jullie kapoentjes.

 

12:04 Gepost door De chiroleiding in Kamp 2016 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-11-15

Christus Koning 22 november

Hallo iedereen.
Zoals eerder al gezegd viert de Chiro zondag feest! Het is namelijk Christus Koning.
Dat wil zeggen dat we de hele dag Chiro hebben en jullie al om 10 uur aan de chirobouw verwacht worden. Om half 11 is er een speciale mis in de kerk van Overpelt,ouders die hier naar toe willen komen zijn altijd welkom! De kinderen krijgen 's middags soep en warme choco. Je moet dus enkel nog boterhammen meenemen... De chirozondag eindigt om 16h30!
Een tip: doe zeker warme kleren aan want het wordt koud!

16:20 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-15

Kalender november

1 november: Chiro + iedereen moet betaald hebben!!!

8 november: Chiro

15 november: GEEN Chiro, de leiding is op weekend

22 november: Christus Koning ( ganse dag Chiro, meer info volgt nog )

29 november: Chiro

 

19:44 Gepost door De chiroleiding in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-15

Verandering kalender!

 

JIPPIE! in tegenstelling tot wat we eerst zeiden is het wel de hele maand september Chiro! de kalender ziet er dus als volgt uit:
6 september: Chiro in oude groepen
13 september: overgang
20 september: Chiro in nieuwe groepen - vriendjesdag
27 september: Chiro
Nieuwe leden zijn elke zondag welkom en moeten zeker niet wachten tot 20 september!

Wij hebben er alvast zin in!

groetjes de leiding

 
 

20:44 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-08-15

KALENDER NIEUW CHIROJAAR

KALENDER:
6 september: Eerste keer Chiro - oude groepen
13 september: Overgang
20 september: GEEN CHIRO - de leiding is op weekend
27 september: Chiro in nieuwe groepen - vriendjesdag.

De leidingsploeg is er weer helemaal klaar voor! 
Tot snel!

16:43 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |