18-07-16

Blogpost nummer 3 (dag 6 & 7, 16 en 17 juli)

RIBBELS
Zaterdag 16 juli:
Voormiddag: de ribbels moesten de burgemeester van Essen helpen, hij wil nieuwe moderne huizen in zijn stad, aan de hand van spelletjes konden ze kamers verdienen voor op hun huis te plakken.

Namiddag: de ribbels kregen een onrustwekkende brief van de prinsessen van prinsessia, de grote boze wolf had hen meegenomen! Aan de ribbels werd gevraagd of ze de prinsessen wouden helpen om terug vrij te komen, natuurlijk lukte het hen en konden de prinsessen ontsnappen!

Avond: deze avond kwam de oud- leiding ons een bezoekje brengen en ze hadden weer een knallend spel in elkaar gestoken, ze deden met z’n allen spelletjes om Dory te vinden.

Zondag 17 juli:
Voormiddag: we trokken deze voormiddag onze dansschoenen aan en we dansten met alle Chiromeisjes, de ribbels hebben bewezen dat ze al helemaal mee zijn met de volksdansen.

Namiddag: deze middag was het lekker warm dus ideaal weer voor wat waterspelletjes, de afkoeling deed de ribbels super goed!

Avond: vanavond werden de ribbels verwend door een leuke film van K3 en de kattenprins, al zag de leiding niet veel van de film

SPEELCLUB
16 juli:
Deze dag was voor de speelclub een echte SUPERdag door een echte superheldentraining waren de speelclubbers op het einde van de voormiddag allemaal superhelden. Na de middag werd er een supermemory gespeeld. Wanneer ze 2 dezelfde kaartjes omdraaiden van een bepaalde superheld, moesten ze een bijhorend spel spelen. ’s Avonds ging elke groep en dus ook de speelclub, samen met de oud-leiding op zoek naar Dory. Er werden heel wat spelletjes gespeel in verband met de zee en uiteindelijk is Dory gevonden!
17juli:
ons jaarlijks ritueel zette zich ook dit jaar weer voort: volksdansen op zondagvoormiddag. We hebben ons allemaal goed gegeven en lieten onze beste dansmoves zien om de achtergronddanseressen van K3 te worden.
De namidag gebruikten de speelclubbers om eens lekker te koken. We maakten heerlijke marshmellowballerina’s en versierden stukjes fruit. Deze konden ze daarna lekker opsmullen als vieruurtje.

KWIKS:
16 juli:
Vandaag was het een vettige dag. We begonnen veilig met verf en eindigden met ons haar vol ei, bloem, eieren,… Kortom: ‘hoe vettiger, hoe prettiger’ gelde wel vandaag! ’s Avonds kwam de oudleiding een bezoekje brengen en deden we een spel met z’n allen.
17 juli:
We hebben de dag al swingend ingezet met volksdansen. In de namiddag deden we waterspelletjes. Na alle nattigheid maakten we ’s avonds een wandeling tijdens een leuke dropping.

TIPPERS:
Beste ouders 16 juli in de voormiddag werd er aan de tippers gevraagd om zoch voor een voormiddag in te leven in de rol van 'tienermoeder'. Aan de hand van spelletjes konden ze vermijden om noh meer nakomelingen te krijgen. Na het middageten hebben de tippers een kookactiviteit gedaan. Ze werden in. 3 groepjes verdeeld. Het eerste groepje mocht brownies maken, het tweede groepje mocht fruitspiesjes bereiden en het derde groepje maakte pralines. 's Avonds kwam de oud-leiding een bezoekje brengen 17 juli: in de voormiddag deden de tippers net als alle andere groepen mee aan het volksdansen. In de namiddag werden de tippers lekker vuil gemaakt door de leiding en door elkaar bij de vettige spelletjes. Aangezien de tippers allemaal een beetje moe gespeeld waren, hielden we een gezellige film/meiden avond.

TIPTIENS:
16 juli:
De tweede dag van het weekend begon heel op het gemak voor de tiptiens. Ze sliepen uit en aten spek met ei. Daarna speelden ze een stadspel en aten een smoske. Daarna leerden ze Gent kennen door het monumentenspel. Nadien vertrokken ze terug naar Essen en sloten de dag af met een rustig avondspel.
17 juli:
Tijdens de vettige spelletjes was er veel plezier. Er werd met mayonaise, knoflook,… gespeeld en naderhand deden ze een groot voedselgevecht met de restjes van de rijst en puree van de dagen voordien. ’s Avonds deden ze wat rustige spelletjes in de tent.
ASPI’s:
16 juli:
Naaw, de aspi’s zijn even gezellig in Amsterdam. Maar de Chiro kennen ze hier niet, hier noemt men dit padvinders, en nee wij verkopen geen koekjes. Na een tof spel in de stad gaat het met de trein en de fiets terug richting Essen.

17 juli:
Na wat sport bij het volksdansen zijn we het SIMS-spel gaan spelen. gelukkig hebben de aspi's hun sim in leven kunnen houden. 's avonds hebben we gestreden voor verschillende badges.

En vandaag - 18 juli- Genieten we met z'n allen van een heeeerlijk dagje aan het zwembad want we zijn op GROEPSUITSTAP. wat een geluk met het weer....

17:17 Gepost door De chiroleiding in Kamp 2016 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.