15-07-16

Blogpost nummer 2 (dag 3 & 4, 13 en 14 juli)

Ribbels:

13 juli:
De Ribbeltjes werden op deze dag wakker als baby’s. Doorheen de dag moesten ze allerlei opdrachten doen, wanneer ze de opdrachten goed volbrachten konden ze weer wat groeien. Zo waren ze op het einde van de namiddag opgegroeid tot echte omaatjes.
’s Avonds speelden ze met z’n allen een ribbelquiz. De ribbeltjes wisten zoooo veel dat ze eigenlijk allemaal echte kampioenen waren.

14 juli:
In de voormiddag maakten de ribbeltjes heerlijk ruikende bruisballen. Ze kunnen dus na dit bruisende bivak heerlijk genieten van een badje.
Na de middag was het voor iedereen wisseldag. Dit houdt in dat de ribbeltjes voor één namiddag andere leidsters kregen. Ze hebben samen met leidsters Lieze, Marieke en Rani een leuk kleurenspel gespeeld. ’s Avonds genoten de ribbels net als alle andere leden van een mooie show van hun idolen (de leidsters
J )

 

Speelclub:

13juli

Vandaag stonden de speelclubbers op als echte dieven en bandieten. Ze moesten enkele landen doorkruisen om drugs te gaan dealen in New York, maar dit ging natuurlijk niet zomaar… Bij elk land moesten ze langs een controlepost waar ze een battle moesten doen om extra drugs mee te kunnen nemen naar New York. Ook kregen ze extra steeltijd om drugs van elkaar te stelen. Doordat de regenwolken weer tevoorschijn kwamen, gingen we op tijd naar de kamer om de voormiddag even af te ronden met een luisterverhaal.
’s middag smulden we van de heerlijke pannenkoeken. In de namiddag werkten we nog een beetje rond onze gevoelensmeter aan de hand een spel in het thema van de film ‘inside out’. De speelclubbers gingen op zoek naar de emoties die in het gebouw verstopt hingen. Bij elke emotie hoorden enkele stellingen en opdrachten die we in groepjes bespraken/uitvoerden. Daarna uitten onze dramaqueens zich nog even tijdens het maken van een sprookjestoneeltje (wat eigenlijk nog bij het spel van gisteren hoorde
J)
We maakten er nog een gezellige avond van met gezelschapsspelletjes. De meisjes kregen ook nog even wat meer tijd om brieven te schrijven, want dit komt er tijdens de platterust niet altijd van (met al die snurkers…
J).

14 juli

Toen de speelclubbers ’s ochtends klaar stonden om op tocht te vertrekken naar het bos begon het opeens erg hard te regenen. Ze zijn dan toch maar niet vertrokken en maakten er een gezellige filmvoormiddag van in hun eigen lokaal. Na de middag kregen ook de speelclubbers andere leidsters. Ze speelden samen met Emma, Eva J en Sofie een leuk seizoenenspel.
’s Avonds werden ze uitgenodigd om naar de coole leidingsshow te gaan kijken…

Kwiks

13 juli:

In de voormiddag hadden de kwiks een knutselactiviteit. Ze maakten per 2 een Mariokart uit kartonnen dozen. Deze auto kwam goed van pas voor het namiddagspel. Ze mochten zich daarbovenop ook nog eens leuk verkleden als Mario en Luigi, zo konden ze zich volledig inleven in het spel.

14 juli:

Vandaag was de dag dat de kwiks mochten koken. Ze hebben ze bereidden voor iedereen, inclusief de koks, heerlijke smosjes ( en het heeft zéker gesmaakt! ). Ook voor zichzelf kookten ze nog wat andere lekkere dingen ( cakepops,…)
Na de middag kregen de kwiks ook andere leidsters, voor hen waren dit Lene, Sarah en Fien. Ze gingen met z’n allen op zoek naar de ouders van Dory (uit de film ‘finding Dory’).

Tippers

13 juli:

Voor het middageten speelden de tippers het grote reclamespel. Ze moesten een leuk reclamespotje in elkaar steken en ondervonden op allerlei manieren welke soorten reclame er allemaal zijn.
’s Namiddags speelden ze het trouwspel. Omdat ze zo verliefd waren hingen ze heel de namiddag per 2 aan elkaar, dit bemoeilijkte de spelletjes natuurlijk… Het duo dat de meeste opdrachten gewonnen had werd door de leidsters verklaard als man en vrouw. De huwelijksceremonie ging door aan de kerk van Essen. ’s Avonds kregen de Tippes tijd om samen met de speelclubbers spelletjes te spelen of een briefje naar het thuisfront te schrijven.

14 juli:

Voor de wisselnamiddag speelden de tippers nog even een spel met hun eigen leidsters. Ze werden in 2 teams verdeeld en in elk team zat 1 mol die het spel moest saboteren… Het team dat als eerste de mol kon achterhalen, won. Samen met Anse en Mariska gingen de tippers in de namiddag naar ’t stad J (Essen)  om een stadsspel te doen.
Ook de tippers waren uigenodigd om naar de leidinsshow te gaan kijken, wat een spektakel!
J

Tiptiens

13 juli:

Op deze toch wel regenachtige dag gingen de tiptiens op zoek naar hun ‘perfect match’. Ze speelden een ‘Temptation Island spel’. Na de middag waren ze echte Italianen en verdienden hun ingrediënten voor een heerlijke tiramisu te maken.


14 juli:

Ook de Tiptiens begonnen deze dag met het zoeken van de mol in hun groep. Ze waren erg enthousiast over het spel en hebben de mol dan ook kunnen ontmaskeren.
Ina en Katelijne kregen voor deze namiddag het blauwe fluitje (afdelingskleur van de tiptiens) rond hun nek en deden een grote vreetquiz. De overgebleven pannenkoeken van de dag ervoor moesten ze zo snel mogelijk proberen te verorberen. Hoe meer quizvragen ze juist hadden, hoe meer seconden ze kregen om te eten.
Ook tiptiens zagen ’s avonds de leiding stralen tijdens de leidingsshow.

Aspi’s

Aangezien de Aspi’s op weekend vertrokken voor dat we deze blog begonnen te schrijven, weten we enkel dat ze op 13 juli het spel ‘wie is de Pineut?’ hebben gespeeld en in namiddag op tocht zijn geweest. 14 juli speelden ze een gokspel in de voormiddag. In de namiddag kregen zij Anouck, Eva M en Britt als leidsters. Zij maakten samen heerlijke moelleux na dat ze hun ingrediënten op een actieve manier hadden verdient.

Na dit gelezen te hebben, hopen we dat jullie nu weer wat meer up to date zijn over het hele bivakgebeuren! 
Vele zonnige groetjes! 

16:03 Gepost door De chiroleiding in Kamp 2016 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.