13-07-16

Kamp dag 1 & 2 (11 en 12 juli 2016)

RIBBELS

De Ribbels begonnen hun eerste kampdag met het grote prinsessenspel. Van Uwe Hoogheid kregen ze een brief dat ze naar het prinsessenbal mochten komen als ze alle bijgeboegde opdrachten volbracht hadden.

Na deze voormiddag vol prinsessenplezier speelden de Ribbels 1 tegen allen, zo konden ze echt bewijzen dat ze niet alleen in team goed kunnen spelen maar ook hun mannetje (euh.. vrouwtje) alleen kunnen staan. 

Om de dag wat stoerder af te sluiten deden de Ribbels het grote strijdspel waarin ze elkaar uitdaagden om tegen elkaar te battelen.

Zo konden deze stoere prinsessen deze eerste volledige kampdag mooi afsluiten.

SPEELCLUB

11 juli: na een dikke kus en een dikke knuffel van de mama's en papa's konden de speelclubbers het bivak op een leuke maar rustige manier beginnen. Ze deden een klein kringgesprekje en deelden de mooie kamp T-shirten uit. Daarna kregen alle meisjes een kampdagboekje dat ze zelf mochten versieren. Dus mama's en papa's: geen nood als je niet alles op de blog kan terugvinden... jullie dochters gaan jullie zeker en vast nog veel weten te vertellen.

12 juli: vandaag gingen de speelclubbers naar het Sprookjesbos. In de voormiddag moesten ze snoepjes stelen van de boze heks uit het verhaal van Hans en Grietje. Gelukkig konden ze allemaal met een zakje vol snoepjes naar de kampplaats keren, want daar mochten de speelclubbers hun eigen peperkoekenhuisje versieren (en daarna natuurlijk ook opeten...) Nadat dat ze heerlijk van hun peperkoekenhuisje hadden gesmuld, hielpen ze de vergeetachtige Sprookjesboom om alle sprookjes weer juist te herinneren (want Roodkapje hoort toch niet op de toren van Rapunzel te staan?) 

Na het heerlijke avondmaal oefenden ze met de rest van de Chiro meisjes voor het eerst een stukje van de kampdans. Daarna namen ze nog even de tijd om met z'n allen een gevoelensmeter te maken. Dit houdt in dat elke speelclubber iedere avond haar wasknijper mag hangen bij hun gevoel over de dag. Zo kan iedereen 's avonds even haar hart luchten. 

KWIKS

11 juli: de eerste avond van het bivak gebruikten de kwiks om hun tent om te toveren tot een echt tienerparadijs. Ze moesten samenwerken om alle tentaccesoires te verdienen.

12 juli: in de voormiddag gingen de kwiks op zoek naar hun 'match' met een bekende Vlaming. Ze leerden de perfecte partner te zijn en zo de BV te strikken. In de namiddag viel de activiteit jammer genoeg letterlijk in het water (wat een stortbui...) Daarom hielden ze met z'n allen een gezellige filmnamiddag in de eerder versierde kwikstent. 's Avonds was het weer gelukkig terug beter en konden de kwiks hun energie loslaten in het bos, waar ze een spannend spel speelden.

TIPPERS

11 juli: de tippers hadden 100 kilometer in de benen, dat voelde ze de eerste kampdag dan ook al te goed. Doordat de vermoeidheid dan ook best voelbaar was hebben de tippers er een rustig avondje van gemaakt. Ze mochten de tent een beetje versieren en zijn zich ook vroeg gaan klaarmaken om te gaan slapen 

12 juli: de tippers ontwaakten in een tent vol zonnestralen. Na een stevig ontbijt kwamen ze terecht in de wereld van een dictator. In deze harde wereld leerden de tippers samenwerken en merkten ze hoe sterk ze als groep in hun schoenen staan. Het spel werd verdergezet in het bos, maar daar duurde de pret niet zo lang... Door het slechte weer trokken de tippers terug naar de kampplaats. Maar het slechte weer bedierf de sfeer bij de tippers niet. Ze speelden in de namiddag de kauwgomballen quiz. Die kaken zullen nog even blijven kraken (hihi). 's Avonds werd er nog een prinsessenavond georganiseerd met de nodige Champagne (kinderchampagne weliswaar) en een aantal lekkere versnaperingen. 

TIPTIENS

11 juli: net zoals de tippers hadden de tiptiens ook 100 kilometer in de beentjes, maar zij sloten hun avond op een andere manier af. De tiptiens speelden namelijk nog een zo actief mogelijk potje honkbal. 

12 juli: de leden werden al vroeg gewekt door hun leidsters, met als boodschap om snel hun rugzak te maken om "op weekend te vertrekken." Hun rugzakken werden op voorhand nog even gewogen, ook al wisten de tiptiens toen nog niet waarom. Ze vertrokken met de fiets richting de kerk van Essen, en daar stopte "het weekend" al de tiptiens. De leiding had de tiptiens in de maling genomen, maar de rugzakken kwamen wel goed van pas voor hun rugzakkenspel (fopje flauw mopje). Door spelen met hun groep te winnen konden ze gewicht overladen in iemand anders haar rugzak. 

Ook het slechte weer speelde parten bij de activiteit van de tiptiens. Hierdoor hebben ze wel een andere mega coole activiteit kunnen doen. De tiptiens werden in een lokaal gezet waar ze niet zomaar uit konden. Aan de hand van verschillende voorwerpen en tips moesten ze proberen hun weg uit het lokaal te zoeken. 's Avonds hielden de tiptiens het een beetje rustig en toverden ze een deeltje van de eetzaal even om tot een kunst atelier. Ze beschilderden witte porseleinene mokjes en borden met porseleinenverf. Mooi resultaat gegarandeerd!

ASPIRANTEN

12 juli: in de voormiddag lieten de aspiranten hun hersenen werken tijdens het vervolg van het paranoia spel dat de avond ervoor al in gang werd gezet. Dit ging bij de ene al vlotter als bij de andere... na de middag vertrokken de aspi's op tocht. Aan de hand van verschillende tochttechnieken maakten de aspiranten een stevige wandeling van 10 kilometer. Ondanks dat het een beetje uitgelopen was, bleef het enthousiasme aanwezig. Ze sloten de toch wel vermoeiende dag af met een leuke 'high school musical quiz'. Al waren de leidsters misschien de grootste fans, toch hebben ook de leden nog wat nostalgische momenten kunnen bovenhalen. 

Zo, dit is al een eerste berichtje vanuit het gezellige Essen. Er volgen nog meer leuke verhalen, maar zoals jullie weten niet altijd even snel... we gaan proberen om zo snel mogelijk wat foto's te posten maar aangezien we alles via mobiel netwerk op onze gsm moeten doen is dit niet zo gemakkelijk.

Vele Chiro groetjes van jullie kapoentjes.

 

12:04 Gepost door De chiroleiding in Kamp 2016 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.