13-07-15

KAMPNIEUWS

Hallo liefste ouders en chirovrienden !

 

Alvast ons jaarlijkse excuses : het internet is niet wat het moet zijn! 
Maar we roeien met de riemen die we hebben.
Foto's gaan jullie op deze blog niet vinden.. Daarvoor verwijs ik jullie door naar de facebookpagina : "Chiromeisjes Overpelt-Centrum" HAVE FUN.

Maar nu tijd voor kampnieuws :

De ribbels

Het zijn genieters onze ribbeltjes, ze hebben al enorm goed kunnen genieten van het echte 'bivakleven'. 
De elfde juli begonnen ze meteen met het spel 'geef er een draai aan..' en maakte kennis met hun beloningssysteem. Een echte goedgevulde kralenketting krijgen is hun doel op 21 juli. 12 Juli begonnen ze de ochtend met het spel 'baas in eigen kamp'.. Jullie kunnen je al voorstellen wat dat geeft denken we. En 's middags moesten ze erachter komen wie de mol was.. en dat in MOL, MOEILIJK dus. Die avond genoten ze van een sluiptocht in de Molse kampomgeving. Deze ochtend begon de dag met een 150 minutenspel.. Elke minuut was goed gevuld, ze hebben hun dus niet kunnen vervelen. 's Middags maakte ze kennis met de 'world clock' en alles wat daarbij hoort. (Om in thema te blijven) En vanavond doen ze times-up (spelletje met uitbeelden, woordjes raden, ..) De kans dat ze de klok niet meer kunnen zien als ze thuis zijn is dus vrij groot! Bij deze een waarschuwing!

De speelclub

De speelclub begon 11 juli met het uitleggen van de regeltjes op kamp. Ze begonnen hierbij aan hun beloningssysteem. Na elke platte rust kunnen ze eendjes vangen en zo hun beloning verkrijgen. De volgende dag begonnen ze als echte prinsessen aan hun 'frozen dag'.. Heeeeeel leuk om te zien hoe mooi deze meisjes allemaal waren. Ze moesten van winter naar zomer gaan! 's Avonds genoten zij van ladies@themovies met alles erop en eraan. Inclusies een frozen goodie bag! (het zijn madammen!!) Ook deden ze k3 kan het en konden hier hun grootste wensen laten uitkomen! Deze middag maakte ze een mannetje met papier en behanglijm.. Mooie resultaten! Vanavond vieren ze feest voor alle jarigen tijdens het hele kamp. Met tiramisu en krijgen de kans hun kamer heeeel mooi te versieren!


De kwiks

De kwikkies hebben ook al een druk programma voor de boeg. Zij gingen gisteren volledig terug in de tijd.. Met oude chirokleren begonnen ze aan spelletjes van in de 'chiro jaren stelletjes' Tof om te zien! Daarna begonnen ze aan hun zoektocht naar Wally.. want tiens, waar is wally? 's Avonds een echte celeberty bingo met alles erop en eraan! Vandaag begonnen ze de dag met een knutselactiviteit .. ze maakte pinata's voor het feest dat eraan komt! Deze middag deden ze een regenactiviteitje.. Ze moesten zo snel mogelijk zoeken naar ' de bom ' Deze avond doen zij lekker gezellig een filmavondje! 
Zo zie je maar ook de kwikkies genieten er volop van! 

De tippers

S’ avonds deden we ‘Versier je Tent’. Ze streden in twee groepen om zo veel mogelijk spulletjes te verdienen om hun tent te versieren.

 

In de voormiddag speelden we het festivalspel. In kleine groepjes organiseerde ze een mini festival maar eerst moesten ze bewijzen dat ze echte festivalgangers zijn.In de namiddag kropen ze in de huid van de Minions. De Minions moesten Gru de super schurk helpen om een misdaad te begaan, anders zou hij zakken op de grote schurken lijst. We keken telkens eerst naar een Minions mini filmpje en deden bijhorende opdrachten om materiaal te verdienen waarmee ze het beveiligingssysteem van het museum konden ontwijken. Op die manier stolen ze de super dure kroon en bleef Gru op de eerste plaats van de super-schurken-lijst staan.’s avonds losten de Tippers het mysterie op van de kleine Lily. Lily zat bij een carjacking nog op de achterbank van de auto. Als echte Witse inspecteurs kwamen ze beetje bij beetje bij de juiste dader uit. Nadien keken ze gezellig met z’n allen naar de Witse aflevering in de tent.Vandaag spelen de Tippers het 12-uren spel. Elk uur beslist het lot wat hun bezigheid zal zijn. Het lot ligt deze keer in de handen (pootjes) van ons konijn Fons (Dievanons). Fons kiest voor ons of we gaan eten, chillen, Quizzen, spelen of knutselen.  

De tiptiens

Werden 12 juli wakker zonder leiding? HUH TIENS ??? zij vertrokken meteen richtin antwerpen voor hun 'color run' weekend. Een sportief weekend dus. Die avond genoten ze van een bijhorend color run feest! Daarna deden ze een snapchat tramspel met allemaal opdrachtjes. En zijn intussen terug aangekomen op de kampplaats. Moe maar voldaan!

De aspiranten

Begonnen hun avond met een nep weekend. Met hun chill kleren aan vertrokken ze het hoekje om. Zij sliepen de eerste nacht in camping tentjes zo'n 10 meter van hun eigen tent. Tijdens het afro latino spel (we maakte een mini afro latino festival) kregen ze elk 2 opdrachten 'ijsbrekertjes' en moesten deze doen om het 'ijs te breken' het werd een gezellige eerste avond. De volgende dag begonnen ze met het spel 'is er wifi in tahiti' En daar hebben ze betere wifi dan in Mol! :) 
Ook hebben ze geknutseld (maakte hun eigen coole tshirts). Ze genoten 's avonds van een ontspannend voetbadje en aten in hun pyjama. Vandaag deden ze het 'opbouw spel' het lot besliste wat ze moesten opbouwen. Ze kregen hiervoor een eigen budget. Het werd een regendouche en zweethut, perfect dus! :) 

De koks

Kregen gisteren een suprise party! Ze werden door de leiding bedankt voor hun kookwerk en het heeeeeerlijk kookwerk dat ze nog zullen leveren. Nu al genieten we met volle teugen van hun kooktalenten. 
Jullie gaan jullie best moeten doen beter te koken als de kids terug thuis komen !

 

ZO ! dit was het kampnieuws, tot over een dag, of twee, of .. 
Foto's en korte berichtjes zien jullie op facebook!
TOT SNEL !

Groetjes!!!!

 

18:48 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.