17-07-14

GISTEREN

GROEPSUITSTAP! Hier had iedereen naar uitgekeken. Op de een of andere manier wisten ze dit al op voorhand… Maar we hadden er allen zin in!
Voor we vertrokken kregen we nog een fameus ontbijt van onze geweldige koks: spek met eieren! Daarna stelden alle leden zelf hun lunchpakketje op: sandwiches met kaas, choco, confituur en/of salami. 
De ribbels en de speelclub werden gebracht met de auto door de koks en enkele leidsters terwijl de kwiks, tippers, tiptiens en aspi’s naar het zwembad fietsten. Het was een goede tocht van 5 kilometer en het verliep zeer vlot.
We kwamen aan op een prachtig domein maar waar waren de tickets gebleven? Om deze te verdienen bereidden we ons voor om echte zwemmers te worden. We deden schipper mag ik over varen, we zwommen in het droge, we deden waterspelletjes, we overliepen de regels enz. Op deze manier konden ze de tickets in handen krijgen. Door de inzet van al onze leden is de opdracht met glans geslaagd. We aten ons lunchpakket op en de zwempartij kon beginnen.
Bij aankomst moesten onze leden (en leidsters!) zich bewijzen tegenover de redders. Ze moesten (echt waar) allemaal een baantje zwemmen. De minder goede zwemmers kregen een oranje badmutsje zodat ze goed konden herkend worden. Maar er waren nog regeltjes in dit zwembad: alle haren moesten samen, shorten waren niet toegelaten, we moesten 1 voor 1 in de buis,… Ook moesten er per 20 leden 6 leidsters in uniform langs de kant staan (wat énorm heet was!) en de kinderen mochten kost wat kost nergens heen zonder begeleiding. Maar al deze regels konden ons plezier zeker niet bederven, met z’n allen hadden we dolle pret!
Toen we terug aankwamen op het kampterrein waren de koks al druk in de weer met het voorbereiden van de barbecue. Chipolata’s, kipsatés, groentjes en saus à volonté! Ook de pastoor en Lut, een parochiemedewerkster, waren aanwezig om eens te kijken waar wij mee bezig zijn, wat we zeer apprecieerden. 
Om de dag in alle rust af te sluiten hielden we een bezinning met z’n allen. We luisterden naar mooie teksten, we dachten na over de minder leuke dingen, we genoten van rustige muziek en gaven knuffels.

22:48 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.