18-07-13

Woensdag 17 juli 2013

Dag thuisblijvers!

Vandaag was weer een zalige dag: lekker zwoel weertje (gelukkig veel wolken, dus da's een meevaller) en ... de aspi's namen het in de namiddag over van de leidsters! 

In de voormiddag liep alles nog z'n gewone gangetje. De ribbels  gingen deze voormiddag op regenboogtocht. Elk stukje van de tocht moest op een andere manier afgelegd worden en zo konden ze alle kleuren van de regenboog verdienen. Mooi hoor! In de namiddag hielden ze Disney-dag. Ariël was op het droge beland en alleen als ze zélf een Disneyfiguurtje werden, konden ze ervoor zorgen dat Ariël weer diep in de zee kon zwemmen. Deze avond deden ze wasjes en kropen ze lekker vroeg hun bedje in terwijl de leidsters het verhaaltje van de zeemeermin voorlazen. 

De speelclubbers versierden in de voormiddag cupcakes (hmmm!). In de namiddag gingen ze samen met de aspi's op zoek naar hun vieruurtje. Een dief had hun bananen gestolen en verstopt! Via allerlei spelletjes en opdrachten verzamelden ze tips en ja hoor, gevonden! Deze avond kregen ze hun gewone leidsters terug en bouwden ze een heus feestje!

Creativiteit alom deze voormiddag bij de kwiks. Ze knutselden zelf kersenpitkussentjes. Gedaan met koude voeten en stijve nekken in de winter! Deze namiddag beleefden ze met de aspiranten hoe het is om een man te zijn. Ze moesten zich 'scheren' met scheerschuim, zetten de vuilniszakken en het afval buiten enzovoort. 's Avonds keken ze gezellig een film: de leeuwenkoning II!

Ook de tippers haalden hun creatiefste kant naar boven. Ze maakten gepersonaliseerde pennen met fimo-klei. En het resultaat mag er zijn! De aspiranten speelden met hen een soort van 24-urenspel: op elk uur van de dag speelden ze een bijbehorend spelletje. Deze avond maakten ze tijd om zich te verwennen. Zalig! En een weetje: de tippers kregen leidster Fiene zover dat ze haar haren mochten stijlen!

In de voormiddag maakten de tiptiens hun zelfportretten af. Ze zijn echt heel mooi geworden! 's Namiddags trokken ze er met de fiets op uit om zichzelf te trakteren op een lekker ijsje. Topper bij dit weer! Daarna oefenden ze al ijverig voor de bonte avond. Deze avond was het Ladies at the Movies: in hun beste kleren mochten ze op groot scherm een romantische komedie zien, mét gezichtsmaskers, een tombola, lekkere hapjes en een drankje.

Voor de aspiranten was het behalve leiding-dag in de namiddag ook quizdag! In de voormiddag streden ze voor de slimste aspi en 's avonds waren ze te gast in De Neus van Pinokkio. Het was spannend, want de twee wijsmakers kwam allebei erg geloofwaardig over. Moeilijk, maar leuk! Zo zie je maar, zelfs de oudste leden kunnen we nog dingen wijsmaken! 

Ziezo, dat was het voor vandaag!

Foto's volgen op facebook en Google + later op de avond.

 

Heeeel veel zonnige groetjes!

De leiding

00:50 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het ziet er weer een onvergetelijk kamp uit. Met zalig weer. Leuke foto's die jullie posten, zo kunnen we hier thuis toch een beetje mee genieten van het kamp! :-). Een dikke proficiat aan de leiding en de kookouders om dit allemaal tot stand te brengen! Super. Nog een heel fijn kamp en tot zondag.

Gepost door: Katleen | 18-07-13

De commentaren zijn gesloten.