17-07-13

Dinsdag 16 juli

Hallo allemaal,

vandaag zitten we al over de helft van ons bivak, wat gaat de tijd toch snel! 

De ribbels speelden in de voormiddag een reuze ganzenbordspel, waarbij de waterspelletjes uiteraard niet konden ontbreken. Bij het warme weer was deze verfrissing meer dan welkom! In de namiddag streden ze voor de titel van miss Ribbel. Dat ze zichzelf mochten opkleden en opmaken vonden ze allemaal heel geweldig. Maar op de catwalk lopen was toch wel het hoogtepunt van deze missverkiezing!

De speelclub knutselden in de voormiddag hun eigen luchtballon met papier maché. Deze hebben ze naar hartelust geverfd en versierd. Ook speelden ze waterspelletjes. De ribbels leken niet de enigen te zijn die verfrissing nodig hadden! 

De kwiks werden deze morgen al vroeg gewekt. Ze vertrokken op dauwtrip en zochten zelf de weg terug naar de kampplaats aan de hand van verschillende tochttechnieken. Wat een avontuur! In de namiddag doorliepen ze in vogelvlucht alle afdelingen en speelden ze toepasselijke spelletjes. Bij de ribbels leerden ze bijvoorbeeld samenwerken, bij de speelclub werd het accent gelegd op het stoer zijn, enzovoort.

Het doel van de tippers was vandaag om zoveel mogelijk kilo's bij te komen. Ze speelden dikke chocolade trivial en een watercantus, waarbij ze zoveel mogelijk pipi moesten verzamelen. De leiding maakte hierover een mopje, maar had niet gedacht dat de leden dit serieus gingen nemen. Gevolg: niet alleen pipi in de emmer! Het winnend groepje is maar liefst zes kilo bijgekomen! 

De tiptiens schilderden zichzelf op een canvasdoek met behulp van een zwart-wit foto. De resultaten mogen er zeker wezen! In de namiddag  deden ze een combinatie van Scheire en de schepping en de neus van pinokkio. Dit vonden de leden een zeer geslaagde activiteit! Benieuwd of de leiding hen veel heeft kunnen wijsmaken...

Onze oudste leden streden in de voormiddag voor caloriëen. Ze daagden elkaar uit voor etenswaren en probeerden aan zoveel mogelijk caloriëen te geraken. Het namiddagspel was zeer spannend. Het doel ervan was om de verstopte klokken en wekkers uit te schakelen vooraleer deze afgingen. Dit deden ze door tips te linken aan een plattegrond van de kampplaats. Leuk detail is dat alle tips verstopt zaten in ijsblokken die ze eerst nog moesten smelten.

's Avonds was het voor alle leden feest. Eindelijk die lang verwachte leidingsshow! De leiding heeft weer het beste van zichzelf gegeven om er een geslaagde avond van te maken. Moe maar voldaan kropen alle leden hun bedje in.

Slaapwel en tot morgen!

01:55 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het lijkt allemaal weer zo geweldig leuk. Als ik dat hier zo lees over extra kilo's en op alle kaartjes lees dat het eten toch zo lekker is, denk ik dat we zondag allemaal dikkertjes mee naar huis gaan nemen!:-) Bij deze een compliment aan leiding en koks om dit weer zo fantastisch in elkaar te steken. Nog super toffe (hete) dagen en tot zondag!

Gepost door: Ria | 17-07-13

De commentaren zijn gesloten.