12-07-13

Donderdag 11 juli 2013

 

Eindelijk, het internet werkt. We proberen zo snel mogelijk wat foto's te plaatsen, maar kunnen niks beloven. Hieronder het verslagje van gisteren!

 

De eerste dag in Neeroeteren, prachtige zon, hard werkende en zwetende mannen, poetsende vrouwen. De kampsfeer was al snel in alle hoekjes  van de kampplaats op te snuiven.

De ribbels gingen op verkenning met drie piraten. Ahoy, piraatjes! De ribbels volgden de schatkaart en zochten naar de schat. Na lang zoeken vonden ze de kamp T-shirten. Met blije gezichten doken ze hun kajuit in.

De speelclub reisden naar snoepjesland.  De leden deden opdrachtjes om hun snoepzakje te vullen, dat ze doorheen het bivak kunnen opsmullen. Ook hebben ze verschillende opdrachtjes gekregen die ze doorheen het bivak moeten vervullen. Zo moeten ze bijvoorbeeld een tekening van negen meter inkleuren.

De kwiks speelden een schattenspel. Ze verdienden de stukjes schatkaart door uitdagingen aan te gaan, en deze binnen een bepaalde tijd te vervullen. Ze vonden gelukkig de schatkist gevuld met kamp T-shirten.

De tippers werden Siamese tweelingen. Ze werden per twee verbonden met een groot T-shirt. Dit verbindingsstuk werd per opdracht stukje bij beetje weggeknipt.

De tiptiens speelden honkbal en kienen en verdienden materiaal om hun tent te versieren. Ze hebben nu een prachtige tent, waardig om 10 dagen te dienen als hun slaapkamertje.

De aspiranten begonnen vandaag aan een 24-urenspel. Ze spelen 24 uur aan een stuk een spel. Ze spelen actieve spelletjes, passieve spelletjes, koken zelf hun potje en misschien wel het meest dankbare ze slapen ook enkele uurtjes. Dit alles word bepaal door het lot (lees als een draaischijf) om het extra spannend te maken.

 

Tot morgen!

14:59 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.