18-07-12

Maandag 16 juli 2012

Dag mama's en papa's!

We zitten al in de helft! Hier alles dik oké, ookal zat het met het weer niet zo mee. Maar daar kunnen we mee leven, want wij zijn van de Chiro!

De ribbels verzamelden in de voormiddag zo veel mogelijk letters tijdens het alfabetspel, waarmee ze op het einde een woord moesten vormen. In de namiddag knutselden ze met fimoklei mooie pennen met kleurrijke bloemetjes.

De speelclubbers moesten in de voormiddag tijdens het watervoorzieningsspel om ter snelst een fles met water doen overstromen. In de namiddag knutselden ze verder aan hun maskers en werden ze dikke vrienden, want ze maakten heel veel vriendschapsbandjes! Ze werden ook van top tot teen gewassen in een grote waskom. En lekker dat ze nu ruiken!

De kwiks lieten zich als sportievelingen helemaal gaan bij de LOLlympische spelen: ze deden aan sloefshotten, waterpong, pindameppen en nog zoveel meer! In de namiddag knutselden ze fotokadertjes. En ze zijn mooi!

De tippers dachten vandaag: 'de ochtendstond heeft goud in de mond', en trokken op dauwtrip. Daarna speelden ze levende spelen (dus in het groot). In de namiddag deden ze het lichamenspel: ze moesten allerlei opdrachten uitvoeren om lichaamsdelen te verdienen.

De tiptiens waren in een peace-mood en hielden een hippie-dag. Omdat de kookouders de jongens naar het jongensbivak moesten brengen, zorgden ze in de voormiddag voor overheerlijke smossen die 's middags door iedereen gesmaakt werden. In de namiddag maakten ze Batiken t-shirts (zo van die hippie-achtige t-shirten met witte kringen op - lang leve javel!). Daarna knutselden ze maskers en roze brillen.

De aspiranten zijn gisteren op weekend vertrokken met de fiets naar Maastricht. Nadat ze geïnstalleerd waren op de camping en bekomen van de regen, gingen ze naar Maastricht-centrum. Het festivalletje waar ze normaal naartoe zouden gaan, was helaas afgelast - wegens de regen. Maar dat bedierf hun humeur niet, en na frietjes van de Mc Donalds gingen ze gezellig iets drinken. Gelukkig ging de afterparty van het festival wel door en beleefden ze nog een leuke avond! Ondertussen zijn ze wel en tevree terug op de kampplaats.

Bij het avondeten verrasten de koks ons allemaal: ze hadden een frietkraam geregeld! De frietjes zorgen voor vele blije gezichten en goedgevulde magen. En de verrassingen bleven maar komen, want 's avonds haalden de leidsters hun talenten naar boven tijdens de leidingsshow!

Zozo, dat was dag 5!
Veel liefs

00:25 Gepost door De chiroleiding | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kleien, waterspelletjes doen, sloefshotten, dauwtrappen en in peace-mood op een after party friet eten.... Mmmm dit leek me wel een dag naar mijn hart.

Gepost door: Janine | 18-07-12

De commentaren zijn gesloten.